Кметът д-р Атанас Камбитов: Намираме се в последната фаза по изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност, предстои ни работа по още 73 позиции

26 Септември 2016 | 13:34
0 коментара
Общество
Кметът д-р Атанас Камбитов: Намираме се в последната фаза по изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност, предстои ни работа по още 73 позиции

В момента се намираме в последната фаза по изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност, като ни предстой работата по още 73 позиции. Това каза на пресконференция днес кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Той отбеляза, че вече има избран изпълнител, които биват уведомявани, а в същото време тече и процедурата по обжалване.

„Амбицията ни е, ако всичко е нормално и там, където няма да има обжалвания до 7 – 8 октомври, ще имаме вече възможността да сключваме самите договори за изпълнение, което от своя страна ще ни даде възможност до края на октомври и началото на ноември, ако климатичните условия го позволят, блоковете да бъдат завършени. И ако всичко това се случи, междувпрочем в момента имаме около 40 блока, които вече са готови от предишния етап, преди това имаме още 13 и с тези 70 ще покрием някъде около 85% от сградния фонд в Благоевград“, каза още Камбитов.

Градоначалникът добави, че дори към момента, чрез успешно реализираните до този момент санирания, областния център вече има един доста по-различен облик.

Д-р Атанас Камбитов добави, че от Община Благоевград ще се радват ако и хората се обръщат към тях за предложения и препоръки по отношение реализирането на програмата, като подчерта, че общината се старае да прави всичко което е по силите й, но не винаги претендира, че взима най-правилните решения.

Във връзка с обжалванията по програмата д-р Атанас Камбитов каза, че в момента се чака решението на ВАЗ по повод обжалване на процедурата от страна на една от фирмите, като допълни, че в момента, в който решението е факт Община Благоевград ще може да подпише самите договори и да започне реализацията на проекта. 

Добавете Вашия коментар

TOP