Кметът Д. Бръчков награди най-добрите спортисти на 2017 г. в Петрич

06 Януари 2018 | 11:22
0 коментара
Спорт

Приключи официалната церемония за връчване на наградите на най-добрите спортисти за 2017 година на община Петрич.

Класирането, според регламента, се извърши в категориите: мъже и жени; юноши и девойки; деца.

Призът „Спортист на годината – мъже и жени” беше връчен на шампиона по кикбокс Богдан Шумаров –европейски шампион за професионалисти, световен вицешампион от Будапеща по кикбокс.

Приз „Спортист на годината – юноши и девойки” получи Петър Караангелов - републикански шампион по футбол с отбора на ФК „Ботев” Пловдив.

Приз „Спортист на годината - деца” беше връчен на Димитър Мазнейков, който е национален шампион по планинско колоездене. Наградата „Треньор на годината” получи Деян Жганев, треньор по бокс в БК „Беласица”. Общински хандбален клуб „Беласица” Петрич получи отличието „Отбор на годината”.

Кметът Димитър Бръчков поздрави присъстващите състезатели, треньори и гости, като посочи, че Петрич продължава силните традиции в спорта с постиженията на младите хора. По линия на Наредба за условията, реда, критериите за подпомагане на спортните клубове бяха наградени още 35 състезатели, които са постигнали високи резултати на републикански , европейски и световни първенства.                   

На официалната церемония бяха връчени още: Плакет за футболния отбор на Трето ОУ " Гоце Делчев",който стана областен първенец в турнира на "Кока Кола"; Плакет за сила на духа на отбора на Дом за деца лишени от родителски грижи "Петър Димитров" село Първомай, които станаха шампиони на републиканските игри за деца лишени от родителски грижи.

Треньор на отбора е Красимир Петревски; Плакет за най- проспериращ спортен клуб в Община Петрич беше връчен на Клуб по лека атлетика - "Звездите" с треньор Анита Янкулова; Плакет за инвестиции в спорта и развитие на спортния билярд в община Петрич за Спортен клуб по билярд "Бо и Бо";

Плакет за дълголетие и спортна журналистика на Ташко Сульотов;

Плакет за спортно дълголетие на Йорданка Тренева;

Плакет за популяризиране на спорта в община Петрич на Станчо Станчев;

Награда за Ефбет за активно партньорство и подкрепа на спорта в Община Петрич.

  

Добавете Вашия коментар

TOP