Кметът Бръчков представи "10 причини да остана в моя Петрич”

28 Септември 2018 | 15:26
1 коментара
Култура

Във формат „10 причини да остана в моя Петрич”, кметът Димитър Бръчков представи десет успешно започнати обекти от началото на мандата.

Символично за място на провеждане Община Петрич избра гражданската базилика на античен град Хераклея Синтика – мястото на което са били обсъждани от хераклейците обществено заничимите въпроси.

Кметът Бръчков избра слогана „Работим за Петрич – работим с резултати”, посочвайки, че това е израз на прозрачност и публичност за едно местно управление.

„Като местна власт считаме, че без обществена подкрепа при определяне дневния ред на Петрич и общината, нямаше да успеем да изградим своя визитка на управление! Заради това благодаря на будните жители на нашата община, които са били винаги наш коректив”, отбеляза кметът Димитър Бръчков. На вниманието на присъстващите той даде подробности за следните обекти: градски парк на Петрич; рехабилитация на републикански път Първомай – Старчево; Общински пазар;саниране на жилищни сгради и сгради от обществения сектор; ремонт за 600 хил лв на сградата на болницата; осигуреното финансиране за изграждане на Клетка 4 на Регионалното депо за твърди битови отпадъци и 10 млн лв за внедряване на Компостираща инсталация и инсталация за предварителна обработка на отпадъци; цялостен ремонт на спортната зала в района на Гранична полиция; мащабни ремонти в три училища и една детска градина по ОП „Региони в растеж”; мащабните проучваният в обект Античен град Хераклея Синтика; провеждането на шествия от петричани за годишнините от гибелтта на Апостола.

„Знам, че винаги има още какво да се очаква и свърши. Радостното е, че имаме дългосрочна визия за развитие на Петрич и всичко свършено досега, предхожда по неотложност, следващите наши проекти и дейности! Целенасочено степенуваме по значимост и инвестираме, за да бъде Петрич предпочитано място за живот”, обобщи кметът Димитър Бръчков.

Във формата „10 причини да остана в моя Петрич” бяха отличени и заслужили и учреждения в пет категории.

Добавени коментари

Село публикува:
28 Септември 2018 | 20:13
10 причини да остана в Петрич, колко причини трябва да има да остана на село в община Петрич

Добавете Вашия коментар

TOP