Кметът Бръчков осуетява проверка срещу незаконната кръчма на Иво Попов - Масата в с. Първомай

25 Юни 2019 | 20:51
1 коментара
Общество

Кметът Бръчков осуетява проверка срещу незаконната кръчма на Иво Попов - Масата

На 25.04.2019 г. е подаден сигнал в ДНСК за незаконното застрояване пред стълбищно пространство на народно читалище „Димитър Благоев” в село Първомай Община Петрич. С писмо БД-1169-02-062/22.05.2019г. е разпоредена спешна проверка чрез кмета на община Петрич, като е определен 20 дневен срок за извършването й.

Такава проверка не е извършена и до момента и на 25.06.2019г. ДНСК- РДНСК Благоевград изпращат второ искане за незабавни действия и в нов 10 дневен срок ОА Петрич следва да представи данни за изпълнение на разпореждането. При повторно неизпълнение ще бъде потърсена административнонаказателна отговорност на кмета Димитър Бръчков.

Жителите на селото са възмутени от бездействието от страна на кмета Бръчков и ОА –Петрич и се предполага опит за покровителство, чрез осуетяване на проверката.

Въпросното заведение е собственост на приятеля на Бръчков, активиста на ГЕРБ и началник- канцелария в ОА Петрич „бизнесмен” от село Първомай- Ивайло Попов /Масата/. Той е скандално известен и с натрупани задължения към ДГС Първомай, чрез фирми на подставени лица, които по неофициална информация на по-късен етап прехвърля на социално слаби роми. Свързва се и с нелегална сеч на гори общинска собственост и се ползва с протекции от кмет и директори на горски стопанства. Всяка година от мандата на кмета Бръчков въпросното заведение „расте” незаконно, като сега изградения метален навес с метален покрив е пред стълбището и централния вход на народното читалище и силно затрудняват достъпа до входа .

Собственикът Иво Масата е изявил готовност след летния сезон да затвори и 3-те и страни, което означава, че напълно се блокира достъпа до народното читалище през централното стълбище и вход! В незаконното питейно заведение се предлага освен кафе, храна и алкохолни напитки, което е в разрез със закона за народните читалища и на ЗУТ.

Публична тайна е, че кметът Бръчков е чест гост във въпросното заведение, но все пак жителите на селото се надяват институциите да успеят да си свършат работата и да се спрявят с наглостта на Иво Попов- Масата.

Добавени коментари

Първомаец публикува:
26 Юни 2019 | 17:11
Бръчков в затвора!

Добавете Вашия коментар

TOP