Кметът Атанас Камбитов направи първа копка на обект по проект „Благоустрояване на градската среда“

20 Април 2018 | 15:25
0 коментара
Бизнес

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов направи първа копка на обект по проект „Благоустрояване на градската среда“ , предаде  „Фокус“ – Пирин. 

Договорът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020 г.“, съфинансирана чрез Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

По време на събитието бе поставено началото на строително-монтажните работи, които ще се извършат на обект: „Благоустрояване на IV-ти микрорайон в Благоевград, включително рехабилитация и реконструкция на улици, енергоспестяващо улично осветление и озеленяване в района на ул. „Ветрен” до ЮЗУ „Неофит Рилски”“.

Участници в събитието бяха още: Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов, областният координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева, председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, инж. Емилия Тунева, заместник-кмет по строителството и сигурността на Община Благоевград и ръководител на проекта, Зорница Кралева, заместник-кмет по европейските проекти и програми в Община Благоевград, Иво Николов, заместник-кмет по икономика и финанси на Община Благоевград, Христина Шопова, заместник-кмет по култура и хуманитарни дейности към Община Благоевград, Антония Методиева, директор на Дирекция „Правно-нормативно обслужване и обществени поръчки“,  членове на проекта, представители на фирмата-изпълнител; общински съветници, служители на Общинска администрация и граждани.

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов заяви, че с реализацията на този обект, общината изпълнява това, което е поела като ангажимент към гражданите.

„С дейностите по този обект ще изградим тротоари, асфалт, водопровод и канализационна мрежа, които ще бъдат напълно нови. Освен това ще поставим осветление, така че квартала да придобие един европейски вид, а не както е в момента – нови сгради и хората ходят в кал“, каза още д-р Атанас Камбитов.

Той отбеляза, че това е един от най-трудните проекти, които Община Благоевград е реализирала. Според кметът на Благоевград с този проект за пореден път е било показано, че общината има капацитет да се справя с всякакви трудности.

Д-р Камбитов пожела на изпълнителите да се справят в срок с дейностите, които трябва да бъдат реализирани.

Отец Андон Шавулев от благоевградският храм „Въведени Богородично“ – Благоевград направи водосвет и пожела успех в изпълнението на проекта.

Добавете Вашия коментар

TOP