КМЕТЪТ АПОСТОЛОВ УЧАСТВА В КРЪГЛА МАСА ЗА ПЛАНА ЗА ПАРК "ПИРИН"

20 Ноември 2017 | 17:35
0 коментара
Общество
Кметът  на община Симитли Апостол Апостолов, заедно с кметовете на Банско и Разлог, взе участие в кръгла маса по предложението на кмета на община Банско за завършване на процедурата по изменение на действащия План за управление на Национален парк „Пирин“.
 
Тази тема е с изключителна важност за община Симитли, имайки предвид пътникопотока, който ще продължи да преминава и спира в града. Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов организира срещата.
 
На кръглата маса беше обсъден и проектът за даване на съгласие за сключване на допълнително споразумение за изменение и допълнение на концесионния договор за „Ски зона с център гр. Банско“. На обсъждането бяха поканени заинтересовани страни, неправителствени организации, кметове на общини и експерти.
 
Кръглата маса се проведе в сградата на Министерски съвет. След срещата вицепремиерът Валери Симеонов и министърът на околната среда и водите Нено Димов дадоха брифинг за представителите на медиите. На брифинга стана ясно, че след срещата на кметове, министри и еколози има зелена светлина за построяването на втори лифт в Банско.
 
„В момента се чака по 2-3 часа. Хората идват от цяла Европа, за да не могат да използват пистите пълноценно. Вторият лифт няма да увеличи туристите, а ще намали времето за чакане. В концесионния договор са предвидени промени и в плащанията. Очаква се сумите, които ще постъпват от концесията да бъдат два пъти по-големи.
 
Предвижда се разрешаване на строителство на нови ски съоръжения- лифтове, влекове, писти и т.н. На концесионната територия няма да има никакво друго строителство на сгради за хотели, къщи за гости и прочие “, обясни Валери Симеонов. 
 

Добавете Вашия коментар

TOP