Кметът Апостолов обсъди с полицаи и свещеници организацията по провеждане на празниците в Симитлийско

08 Април 2020 | 14:58
0 коментара
Общество

Във връзка с извънредното положение в страната, както и предстоящите празници и службите в храмовете, кметът на община Симитли – Апостол Апостолов, събра свещениците от храмовете на територията на общината – о. Спас, о. Величко, о. Бисер и о. Велизар, началника – Васил Петров и служители на полицейски участък – Симитли, както и зам.-кмета Юлиан Мишев и зам.-кмета Евгения Георгиева.

На срещата бе обсъден начинът, по който ще протече организацията и осъществяването на предстоящите празнични събития в храмовете.

В храмовете се създава организация за безпроблемно отбелязването на Цветница и Великден. От църквата очакват хората да чуят техния призив, колкото е възможно по-малко да е струпването в църквите.

За тези, които все пак решат да присъстват на литургиите в празничните дни, самите храмове ще организират еднопосочно движение – вход/изход, спазването на дистанция между хората и честа дезинфекция.

Продажбата на свещи на всички събития ще бъде отвън. На 12 април – Цветница, раздаването на върбови клонки ще се осъществява в двора пред храма. На 19 април – Възкресение Христово – литийното шествие ще бъде проведено само от свещениците и служителите на храма.

Кметовете по населени места, служителите в църковните настоятелтва и органите на реда от ПУ Симитли ще съдействат за безопасното провеждане на празниците.

Добавете Вашия коментар

TOP