КМЕТЪТ АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ: НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО В ОБЩИНА СИМИТЛИ СМЕ НАПРАВИЛИ НАЙ-МНОГО PCR ТЕСТОВЕ, ЗАТОВА Е АБСОЛЮТНО НОРМАЛНО ДА ИМАМЕ РЕГИСТРИРАНИ СЛУЧАИ

02 Май 2020 | 21:05
0 коментара
Общество

На глава от населението в Община Симитли сме направили най-много PCR тестове, затова е абсолютно нормално да имаме регистрирани случаи.“ - това каза в интервю за Радио „Фокус” - Пирин кметът на Общината Апостол Апостолов.

Има връзка между броят тестове, които правим и данните, които получаваме, защото на глава от населението, де факто ние сме направили най-много PCR тестове. Отделно се правят и много бързи тестове. След като сме направили най-много тестове, то нормално е да има и най-много открити заболели. Ако моите колеги, които са кметове на Община, направят подобна инициатива, то нищо чудно да излязат и такива данни при тях”, каза още Апостол Апостолов.

Кметът на Община Симитли подчерта, че и занапред ще продължат да работят по този начин.

Искам да кажа, че до този момент наистина всички хора, които са на първа линия, в това число полицаи, социални работници, служители на социалните центрове, хората от спешна помощ и прочие са тествани с PCR тестове. Отделно от това сме взели проби и сме изследвали всички, които са проявили желание и които са близки на двете семейства, при които има констатирани случаи, и които са били контактни с тях по един или друг начин. Тук е важно да се има предвид, че Община Симитли пое разноските на за тестването на всички тези хора”, коментира той.

Апостол Апостолов добави, че за радост на всички, тестовете са били отрицателни.

Продължаваме да работим по този начин и да тестваме всички, които искат, за да може населението да е спокойно и да няма излишна психоза”, подчерта кметът на Симитли.

TOP