Кметската фамилия в Симитли посрещна кукерите в народни носии

01 Януари 2019 | 16:59
3 коментара
Култура

Кукерските групи от Симитли събраха стотици да им се радват.

Зрелищно дефиле за Сурва пак сътвориха кукерите от Симитли. Стотици пазители на кукерската традиция сътвориха празнична феерия в двора на училището, по обяд навърх 1-ви януари.

Традицията повелява – дефилето да тръгне от дома на кмета Апостол Апостолов, където заедно със съпругата си д-р Апостолова пременени в национални носии посрещнаха всички кукерски групи от Симитли.

Там кукери, бабугери и сурвакари играят, а палави мечоци борят кмета, за да му е здрава годината и да е благодатна за общината.

Със звън на чанове и хлопки, кукерите оповестиха в града и селата, че новата година е дошла. Млади булки, страшни чудовища, мечкари с мечоци, сурвакари, бабугери, лекари, бръснари са само част от маскарадните игри за Сурва. Костюмите от кози кожи са голямата гордост на симитличани.

Цяла година издирват най-добрите, за да могат днес да са най-добрите в дефилето.

Уникални кукерски костюми показаха от всички махали в града, старци, малки деца, дори и жени обикаляха и орисваха всеки за здраве и берекет. 

Добавени коментари

Общината публикува:
02 Януари 2019 | 16:05
Бай оня, не се иска много акъл за да си платиш на урвите за да ти родят дете, което да издържаш, по скоро тези жени имат акъл да го използват. Парите са от далаверите и от такива като тебе, които му лижете топките и задните части. Това е следващият Ценко Чоков от Галиче /Симитли/. Дано го разберете такива празноглавци от махалата, които се продавате за 50 лева и страха от булдозерите пред незаконните ви къщи.
Бай Хуй публикува:
02 Януари 2019 | 12:07
Поли, може да си позволи всичко, защото има акъл, а ти като нямаш само ще изливаш злоба от гноясалата ти душица. Може правиго и ще го прави. Кольо /Милионеро/ има четири жени и четири деца, а пък не е кмет. На Поли парите не само от кметството, а акъла му. Продължавай да плюеш, може пък и ти да станеш "Щастлив" хихихи
Ха Ха публикува:
01 Януари 2019 | 19:05
Ебати смешното "здраво" семейство Апостолови. Поли, вземи да се снимаш с Агенцията, ЮАР и т.н. и т.н. С крадените пари стана като шейховете, с по няколко жени, деца, апартаменти и коли. А НАП и Гешев дремят! До кога?

Добавете Вашия коментар

TOP