Кметска заповед! Започна премахването на незаконните кабели на телевизия "БАЦ" в Петрич

26 Юни 2015 | 13:53
3 коментара
Общество
Кметска заповед! Започна премахването на незаконните кабели на телевизия БАЦ в Петрич

С нарочна заповед на кмета на Петрич инж. Вельо Илиев започва премахването на незаконните кабели, опасващи всички улици в Петрич от КТ „Бац” ЕООД. Те са опънати по ел стълбовете и нарушават изрично установените норми по ЗУТ, съобщи Struma.com.

При проверка на проверения строеж на съответните съоръжения от представителите на отдел „АСК” при ОбА, са констатирани нарушения, изразяващи се в това, че същите не съответстват на одобрения ПУП по райони на град Петрич. Става дума, че кабелите са изградени след 2005 година без да има разрешение и одобрен план по ПУП, която схема е неразделна част от градоустройствения план на Петрич. Нарушението е по чл. 137, ал. 3 и чл. 148, ал. 1 от ЗУТ.

При проверката е съставен и констативен протокол с вписаните нарушения. Той, обаче е извършен в отсъствието на страната, на която е предписано да премахне незаконния строеж –висящите кабели на кабелната телевизия. Едва след като изтекъл законния срок на обжалването на протокола, е постъпило възражение от управителя на КТ „Бац”ЕООД. Възраженията са две и са в писмен вид и адресирани до ОбА.

От там, обаче ги отхвърлят като несъстоятелни. Контролиращият кметската заповед, зам. кметът по ТСУ Христо Георгиев е категоричен, че кабелите на местната медия са незаконни. Те се разпростират на площ от 15 022 метра и са в пълен разрез с нормите на ЗУТ. Установено е, че управителят на КТ „Бац „ЕООД няма и постъпили актове за тяхното узаконяване в годините от 2012 до 2015 година.

Добавени коментари

velqnov публикува:
27 Юни 2015 | 23:24
Taka trqbva na rabotodatelq mi.hem malko plashta hem se buxtim kato ludi,hem ne ni plashta palni osigurovki.Idva vidovden.
Така де публикува:
27 Юни 2015 | 10:31
Да не гледа народа новини че много далавери им изкараха и хората няма да гласуват за тях отново... ама то народа вече знае...и няма да гласува
Ах Кмете публикува:
27 Юни 2015 | 10:26
Кмета издава заповед да се спре кабелната телевизия защото го е страх че всички от Общината ще разберат като го вкарат на топло колко пари е окрал

Добавете Вашия коментар

TOP