Кметовете на благоевградските села Рилци и Бело поле искат по-ниска такса смет

19 Декември 2016 | 07:38
1 коментара
Общество
Кметовете на благоевградските села Рилци и Бело поле искат по-ниска такса смет

Да се намали промилът на такса смет, определен за жителите благоевградските села Рилци и Бело поле, искат кметовете Живко Чукарски и Иван Стойчев от общинските съветници.

През март местните изпищяха, като видяха, че в сравнение с хората от всички останали села в община Благоевград им е начислена с 80% по-висока такса смет. Протестът им тогава в местния парламент не даде резултат, тъй като бюджетът бе приет и нямаше как налогът да се промени. Разбра се, че причината за солидната разлика произтича от факта, че от МРРБ са ги прехвърлили от VІ категория, в която бяха всички благоевградски села, в V категория заради застроените масивни сгради и броя на реално живеещите в тях хора.

„Несправедливо е, при нас няма средства за  озеленяване и други екстри, които ползват жителите на града. Искаме да се изравним с другите села“, обясни кметът на Рилци Живко Чукарски.

12 промила върху данъчната оценка е таксата смет за селата в община Благоевград. Предложението на двамата управници ще се разгледа на сесията на ОбС на 23 декември.Струма

Добавени коментари

СТЕФАН публикува:
19 Декември 2016 | 08:34
ГУЗЕН НЕГОНЕН БЕГА АБЕ КМЕТЧЕТА НАЛИ ЗАРАДИ ВАС СЕ ВДИГА ТАКСАТА КАЖЕТЕ КОЛКО МАКЕДОНЦИ РЕГИСТРИРАХТЕ КАЖЕТЕ КОЛКО ПАРА ВЗЕХТЕ КАЖЕТЕ НА ХОРАТА ИСТИНАТА А НЕ КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА НЕ ВЕ ЛИ Е СРАМ ДА ГЛЕДАТЕ ХОРАТА В ОЧИТЕ А НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ СИ БОЙДИСВАТЕ КОСИТЕ

Добавете Вашия коментар

TOP