Кметовете на Белица и Гоце Делчев на срещи с китайски инвеститори

21 Октомври 2018 | 07:48
0 коментара
Бизнес

Кметовете на общините Белица и Гоце Делчев – Радослав Ревански и Владимир Москов, търсят потенциални инвеститори от Китай. Двамата управници участват в лидерската среща между Китай и Централна и Източна Европа, която е днес в София.

Срещата е на най-високо държавно ниво. На престижния форум се обсъждат възможности за развитие и инвестиции в областта на бизнеса, туризма, хранително-вкусовста промишленост, винопроизводството.

Кметовете се надяват да привлекат вниманието на китайските инвеститори в двете пирински общини.

"След официалната част ще имам разговори на четири очи с представители на китайски корпорации, също и с представители на местната власт и на областните управи в голямата азиатска страна. Убеден съм, че разговорите ще бъдат ползотворни и ще поставим началото на по-дългосрочни партньорства. Идеята е да привлечем интереса на китайските инвеститори към Белица", коментира кметът на планинската община - Радослав Ревански.

Белица може успешно да предложи партньорство в областта на туризма, земеделието и леката промишленост.

През последните години китайските инвестиции у нас непрекъснато се увеличават, защото политиката на Китай е да инвестира в индустрии в Централна и Източна Европа, както и да стимулира износа на продукция от този регион към азиатската страна.

Експерти признават, че китайският бизнес има интерес да премества производства у нас, тъй като работната ръка е по-евтина, а продукцията запазва качество и носи престижния етикет "Произведено в Европа".

"От нас зависи да привлечем колкото се може повече инвестиции от Китай. Белица може да предложи работна ръка, качество на труда, ниски данъци и пълно съдействие и подкрепа от страна на местната власт", увери кметът Радослав Ревански.Кмета.бг

Добавете Вашия коментар

TOP