Кметовете Кирил Котев и Красимир Герчев с номинации за изборите на есен

06 Август 2019 | 11:51
0 коментара
Политика

ПП ГЕРБ в община Сандански номинира двама кандидати за кмет на предстоящите местни избори.

Първата номинация бе направена от секретаря на герберите в структурата на курортната община Петър Додушев. Той предложи настоящия кмет Кирил Котев за втори мандат, като се мотивира пред делегатите, че е успешен кмет и ръководи структурата на партията в общината.

След него председателят на структурата на ГЕРБ в Ново Делчево Димитър Арнаудов направи втората номинация – това е бившият председател на структурата на ГЕРБ в община Сандански Георги Баханов, който в момента е член на Централната избирателна комисия.

Делегат на конференция запита дали е разговаряно с Г. Баханов и дали той е дал съгласие да бъде номиниран. В отговор Д. Арнаудов поясни, че прави тази номинации и предлага да бъде гласувана. При последвалото гласуване делегатите дадоха за кандидатурата на Кирил Котев 104 гласа, като 3-ма гласуваха „против”.

За втората номинация на Георги Баханов гласуваха 6-има със “за”, 68  с “против” и 18 се въздържаха. Други номинации нямаше, последната дума обаче е на изпълнителната комисия. Освен че кметът К. Котев е кандидатът на ГЕРБ за кметското място, той е номиниран със 106 гласа “за” и за водач на листата за общински съветници на предстоящите местни избори.

След него в листата са номинирани председателят на Общинския съвет Георги Георгиев, съветниците Стоян Ангов, Катерина Тренева, първият координатор на общинската структура Стоян Стоев, настоящият секретар на партията Петър Додушев, педагожките Сладина Ерменкова, Виолина Андреева, председателят на ТПК “Казепов” Стоян Костадинов, адвокат Янка Толькова, Иван Чалъков, Христо Мегеров, Илия Марков, Величка Бакърова, Димитър Гацев, Атанас Атанасов, Розалия Орманлиева, Зорица Органджиева, зам. кмет в общината, Еленко Атанасов.

Досегашният съветник от листата на „Ред, законност и справедливост” Калин Терзийски бе издигнат за кандидат за съветник от листата на ГЕРБ. От РЗС веднага излязоха с решение, че освобождават К. Терзийски от партията. Освен него с решение на РЗС е отлюспен и съветникът Красимир Станков, който се спряга за кандидат за кмет в община Струмяни.

Най-горещи дебати станаха по време на номинациите за кмет на кметства. От структурата на ГЕРБ в с. Дамяница отправиха питане защо не е проведено предварително събрание, на което те да номинарат кандидат за кмет на селото, а едва на конференцията научават кой е кандидатът за тяхното населено място.

Кирил Котев предложи да направят втора номинация, но до такава не се стигна. След гласуване настоящият селски управник Атанас Ангелов бе номиниран за кандидат за кмет на Дамяница. Двама кметове на ВМРО абдикираха от партията на войводите и са кандидати на ГЕРБ. Това са Валентин Апостолов и Методи Фетвов, настоящ кмет на с. Левуново. Гости на конференцията в Сандански бяха кметът на община Петрич  Димитър Бръчков и председателят на Общинския съвет Георги Тренчев.

ГЕРБ – Разлог също излезе вчера с номинации за изборите.

След два мандата и половина като кмет на община Разлог инж.  Красимир Герчев  бе номиниран  за трети мандат. Номинацията му бе подкрепена с пълно мнозинство от присъстващите общо 74 делегати на провелото се снощи номинационно събрание на  общинската организация на ГЕРБ в Разлог, на което присъстваха и 12 души от гражданската квота на партията.

За кметове на съставните села в общината номинациите са за досегашните управници. Те също получиха на 100% доверието на делегатите. Нова е номинацията за Баня, където на предишните избори кандидатът на ГЕРБ Иван Добрев, който е управител на ОП „Бани и перални“, изгуби надпреварата от кандидата на БСП Мария Юрганчева.

Там номинацията сега е за Магда Първанова, чиято кандидатура също получи 100% от гласовете на присъстващите членове.  За село Горно Драглище ГЕРБ гласува доверие на Стефка Пукнева. Там досегашната кметица Елена Мущрина доброволно се отказва от кметското място, а пред „Струма” преди повече от два месеца сподели, че й липсва учителската професия и децата и иска да се върне към нея.

Предложени бяха и общо 23-ма души, които да влязат в листата  за общински съветници на ГЕРБ. Номинации получиха всичките 10-има настоящи парламентаристи и още  13 нови лица, които не са в настоящия Общински съвет, сред тях и от гражданската квота на партията. Даден бе и един отвод и реално на гласуване бяха подложени 22 от номинациите. За водач на листата отново с мнозинство бе избран кметът Красимир Герчев. /Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP