Кметицата Мария Юрганчева пред съселяните си: Безстопанствено пуснати коне, бездомни кучета и инфраструктурата са основните проблеми на с. Баня

19 Ноември 2017 | 19:38
0 коментара
Общество

Безстопанствено пуснати коне, бездомни кучета и инфраструктурата на с. Баня са част от сериозните проблеми, отчете кметът Мария Юрганчева на събрание пред жителите на селото.

„Изминалото шестмесечие бе най-трудно, защото за първи път нямаше лица по временната заетост, които да помагат по поддръжката на улици, площадки и зелени площи”, заяви М. Юрганчева и допълни, че само зелените площи, които се поддържат в границите на населеното място, са около 60 дка и всичко пада на плещите на кметските служители.

Като голям проблем кметицата посочи и безстопанствено пуснатите коне по улици, площадки и паркове. Тя уточни, че само от началото на тази година лично е издала 28 наказателни постановления на безотговорни собственици, но резултат няма – проблемът си продължава. Юрганчева апелира да се подават сигнали за безстопанствено пуснати животни.

Бездомните кучета също са сред сериозните проблеми. Само от началото на годината досега са заловени за кастрация и обезпаразитяване 71 бездомни четириноги, но въпреки това не се забелязва намаляване на популацията им.

Като приоритетни проекти за следващата година кметицата обяви изграждането на чешма на най-лековитата вода от минералното находище на селото – Благата вода, и асфалтиране на две важни улици, едната от които улица „Пета“, свързваща центъра с най-посещаваните хотели. За това настояват и жителите, които вече са събрали подписка и тя ще бъде внесена в община Разлог.

Кметицата изрази притеснения и за предстоящия зимен сезон, в частност снегопочистването. „Лично аз миналата година не бях доволна от снегопочистването и съм твърдо решена, че тази година няма да допусна малки снегорини, които не могат да свършат работа на територията на Баня”, категорична бе Юрганчева.

ЯНА ЙОРДАНОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP