Кмет на благоевградско село предлага да се ограничи броят на кучетата в едно домакинство

28 Март 2021 | 14:04
0 коментара
Общество

Кметът на благоевградското село Българчево предлага да се ограничи броят на кучетата, които едно домакинство има право да отглежда. Дотам се стига след многото пострадали хора от улични кучета и шума през нощта, съобщава БНТ.

Елена Стойчева, която е кмет на селото, предлага всяко домакинство да отглежда не повече от две кучета. Освен това казва, че трябва да се ограничи броят и на котките. “Най-вече се притеснявам за децата, те сега са онлайн, но когато ходеха на училище те тръгват много рано за ученическия автобус. Тук не са проблем бездомните кучета – тук проблем са кучета на собственици, които вечер ги пускат безразборно да се разхождат, сутрин не ги прибират навреме и става глутница от кучета”, заяви Елена Стойчева, кмет на село Българчево.

Тя допълни, че стопаните са предупреждавани с констативни протоколи, че трябва да се спазват изискванията по съответните закони. “Тези хора пренебрегват като институция кметството и правилата, които са създадени със закон”, коментира Елена Стойчева.

Част от живеещите в селото са съгласни с предвижданите промени.

От Община Благоевград заявиха, че промените ще бъдат предложени за гласуване на Общинския съвет.

Сигнал за проблема е подаден и до Агенцията по безопасност на храните, за да се провери дали са регистрирани и чипирани кучетата в домакинствата.

Добавете Вашия коментар

TOP