Кмет и депутат празнуваха със самодейците в Симитли

30 Март 2018 | 17:22
0 коментара
Хайлайф

Самодейци от община Симитли празнуваха заедно „професионалния” си празник с месец закъснение. Поради лошите метеорологични условия мероприятието беше отложено от първи март за 30-ти. Над 120 самодейци, които развиват своята дейност в читалищата в Симитли, Крупник, Брежани, Полето, Черниче, Железница, Градево, Долно Осеново.

Читалищните работници от читалище „Св. Климент Охридски“ в Симитли поканиха общинарите на отрупана с вкусотии празнична маса. Хореографи към читалището, певци, музиканти и фолклористи се веселиха заедно цял следобед. Специално ги поздравиха кметът Апостол Апостолов, народният представител Стефан Апостолов, заместник - кметът на община Симитли Евгения Георгиева, които споделиха празника им.

Самодейците показаха, че могат много да се веселят и че духът им е несломим, те танцуваха като показаха и своите разностранни таланти. Дълги хора и веселие съпътстваха празника, като всички си обещаха, че традицията за днешния ден никога няма да бъде прекъсната. След днешния празник всички самодейци в общината ще започнат да се подготвят за своето представяне на събора Пирин Пее, който ще се проведе през август.

Първи март е традиционен празник на любителското художествено творчество. Денят на самодееца е празник, обединяващ хора с различни професии, възраст и пол, но всички водени от любовта към традиционното и съвременното изкуство и фолклор. Това е празник за хората, които не жалят сили и време, за да работят за запазването на непреходните българските традиции и култура.

Добавете Вашия коментар

TOP