Кирил Домусчиев: Министрите трябва да се вслушват в бизнеса

11 Февруари 2015 | 09:00
0 коментара
Бизнес

Финансовият министър Владислав Горанов е диалогичен и е експерт, а социалният министър Ивайло Калфин решава днес, че му трябват пари и не се интересува от последиците. Това обяви пред Нова телевизия шефът на КРИБ Кирил Домусчиев.

"Има едно заиграване със синдикатите от страна на правителството, което не е редно", каза Домусчиев относно информацията от вчерашния ден, че работодателските организации плашат с напускане на НСТС.

По думите на лидера на една от работодателските организации те са прескачани за много решения. Той призова Ивайло Калфин да каже как ще се вдигне икономиката. Домусчиев отрече, че е казвал някога да е казвал, че е останал в България заради Бойко Борисов. "Това е моята държава. Тук съм инвестирал", поясни той.

„Малко или много министрите трябва да се вслушват в думите на бизнеса, защото ние създаваме работните места, ние създаваме БВП", категоричен е председателят на КРИБ.

Домусчиев коментира размера на заплатите. Според него трябва да има формула, както е в целия свят, по която се определя минималната, средната и високата работна заплата.

"Аз не мога да кажа число за размера на минималната работна заплата. Мога да кажа какво е при мен. Нямам работници, които да взимат по-малко от 700-800 лв.", каза той.

Домусчиев съобщи още, че работодатели и работници са готови да излязат на протест. "Всичко зависи от министър Калфин", поясни той. Лидерът на КРИБ съобщи, че вчера социалният министър е разпратил писма, че в най-скоро време ще бъде свикана Тристранката. Той потвърди, че работодателите ще присъстват на нея и от взетите решения и обсъжданите теми и зависи дали те ще останат или ще я напуснат.

Добавете Вашия коментар

TOP