Кирил Добрев в Благоевград: Голяма част от общините на ДПС получават един добър ресурс! Сбъркана е изцяло философията и начина на разпределяне на средствата

11 Октомври 2018 | 07:34
0 коментара
Политика

Сбъркана е изцяло философията и начина на разпределяне на средствата. Това каза преди разговор относно проекта на БСП „Визия за България” в Благоевград Кирил Добрев, зам.- председател на БСП.

Коментарът беше направен във връзка с некоректното разпределение на финансови средства, особено в малките общини и тези, на които кметовете не са от ПП ГЕРБ.

„Говорим за финансови излишъци, които са изключително и само по документи и се разпределят непрозрачно. Близо 100 са общините, които не са получили нито един лев, а останалите са богопомазани“, коментира Добрев.

По думите му единственото, което се прави с тези средства е да се купува политическо влияние.

„Голяма част от общините на ДПС, да не кажа всички, получават един добър ресурс и ДПС в удобни за управлението моменти, помага на това правителство, да мине този или онзи закон. Да не кажа, че минаха на друго ниво, благодарение на нашето отсъствие от парламента, ДПС се договарят кои закони могат да влизат и кои не. Реално това управление е до края на своя мандат ще бъде зависимо от ДПС“, каза Добев.

Той коментира и случая с убитата журналистка в Русе, като каза, че още от началото е вярвал, че това е един криминален случай и според него полицията и прокуратурата са си свършили работата. „Що се отнася до общественото напрежение, това правителство буквално „седи върху буре с барут“.

„Всяка една несправедливост избухва в обществено напрежение и това се дължи на факта, че хората не вярват на институциите и на правителството“, каза още Добрев.

Добавете Вашия коментар

TOP