Кирил Добрев посочи как БСП ще свали ГЕРБ от власт

30 Октомври 2017 | 10:52
0 коментара
Политика

"Аз се радвам от целия дебат, защото в България има нормална опозиция. Нито г-н Борисов, нито г-н Цветанов могат да контролират тази опозиция. Няма как да ни харесват. Ние сме създадени, за да не ни харесват и да опонираме". Това коментира заместник-председателят на БСП Кирил Добрев в студиото на "Тази сутрин" по bTV.

"Имало е доста опити БСП да е контролирана. Това няма как да се случи сега. Винаги са пробвали с дълги и мръсни ръце да пипат в партията. Нека се върнем на пресконференцията, която бе доста динамични. Цветанов каза, че не сме алтернатива. Тя и Цецка Цачева беше без алтернатива, а сега Радев е президент. Предполагам Цветанов си прави някакви графики по повода. Аз знам кога и как се е работила по корупционни сделки, а на българина му е писнало от тях", каза още заместникът на Нинова. 

"Благодаря на г-н Дончев за психопортрета. Вътрешнопартийните ни проблеми са наши, аз не се занимавам с техните. Защо се занимават с партийно строителство в БСП? Те са в изключително тежка коалиция с патриотите, да си вършат работата", коментира Добрев по повод нападките на ГЕРБ.

"Има хора, които искат единство с ГЕРБ. Те изразиха позициите си. Искат БСП да управлява с ГЕРБ по този германски модел. В името на България можем да управляваме с ГЕРБ. Нормално е ако БСП е първа политическа сила да покани ГЕРБ. В момента сме опозиция. България е разпределена на феодални владения три години след старта на управлението на ГЕРБ. Нинова стана любимец на партията, защото даваше алтернатива на ГЕРБ с вътрешнопартийни битки. Тя е в изключителното си право да избира екипа си и никой в този екип не е вечен. Всеки, който е свършил работата си, може да бъде сменен и това е нейно право. Аз разбирам професор Добрева, която иска да има същото влияние, което е имала, но това няма да стане", обясни той.

По повод вотът на недоверие той каза:"Това е един страхотен текст, защото патриотите непрекъснато вадеха корупционни сделки, докато бяха в опозиция. Днес, като участници в управлението, те мълчат. Това е тест и за Марешки, който влезе с много ясни идеи. Тест е и за ДПС."  "Г-н Цветанов, радвам се да ви видя. Надявам се да имаме един успешен вот на недоверие и да се видим в други политически роли. С г-н Цветанов се уважаваме, даже имаме басове, за които той ще каже след малко", допълни Добрев при влизането на Цветан Цветанов в студиото.
БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP