Кикбоксьорът Костадин Кърджалийски стана спортист на годината в Гоце Делчев

23 Декември 2018 | 15:27
0 коментара
Спорт

Победителят в анкетата «Спортист на годината» на община Гоце Делчев за 2018 година е 27-годишният кикбоксьор Костадин Кърджалийски.

По професия е счетоводител, завършва счетоводство в УНСС. Започва да тренира любителски кикбокс в Клуб «Friends MMA” на 23-годишна възраст. С голямата си отдаденост и желание, с което тренира, талантът му не остава незабелязан от един от най-добрите кикбоксьори в България – Деян Топалски. През 2017 г. става републикански шампион и е на трето място в дисциплината „Фул контакт“. Тази година Кърджалийски затвърждава успеха си в стил „Лол кик“, където печели републиканска титла, а в стил „К-1“ става вицешампион.

На второ място с 92 точки е футболистът на «Черно море»-Варна - Васил Панайотов. С отбора на „Левски” тази година той игра финал за Купата на България и завърши на трето място в „А”-професионална футболна група. След това премина във варненския клуб. Футболистът на ФК «ЦСКА – София» - Ангел Лясков, е на престижното трето място. През 2018 г. той дебютира за отбора си в турнира Лига Европа, изигра и 10 мача в Първа професионална лига, дебютира и в националния ни отбор в двубоя срещу Словения.

В категория „Отбор на годината – младежи, юноши и девеойки до 18 г.“ пръв е тимът по карате киокушин „Ронин”, втори е Футболен клуб „Неврокоп 1”, а трети е Спортен клуб по тенис на маса „Пирин 2017”. Носител на наградата „Отбор на годината над 18 г.” е Хандбален клуб „Пирин-64”. 

На трето място в класацията “Треньор на годината” е хутболният треньор Андон Калайджиев. На второ място е Стоян Златев – треньор в Карате клуб киокушин «Ронин». Победител за 2018 г. е Николай Пиргов, треньор по хандбал повече от 25 години.

Победител в категория «Спортист на годината – младежи, юноши и девойки до 18 год.» за 2018 год., в община Гоце Делчев е Георги Ячков от Клуб по карате киокушин «Ронин». На второ място остана Андон Пендичев - капитан на Хандбален клуб «Пирин-64» за деца, родени 2005-2006 година. Почетното трето място е за Валентин Джагълов, вратар на Футболен клуб „Пирин”-Гоце Делчев.

Решението кои да бъдат победителите в отделните категории бе взето по възможно най-прозрачния и справедлив начин – номинациите на спортистите бяха предоставени от спортните клубове, регистрирани в общината. След това номинираните спортисти в двете категории – до 18 и над 18 години, бяха подложени на гласуване в две анкети във фейсбук страницата на общината. В двете анкети общо гласуваха 9802 души.

След края на гласуването се събра комисия, в която влизат членовете на Постоянната комисия по спорт в Общински съвет – Гоце Делчев, експерт от Общинската администрация и представители на регионални медии. Всеки от тях даде своя глас за номинираните в двете категории спортисти. Към общия сбор точки, който събра всеки един от анкетата във фейсбук и гласуването на комисията, бяха добавени и постигнатите успехи на номинираните състезатели през календарната 2018 г. от международни, републикански и областни надпревари. 

Добавете Вашия коментар

TOP