Казусът с ДЮШ на Пирин - Благоевград ще се дискутира отново на 2 юли в зала „Яворов“

01 Юли 2020 | 17:47
0 коментара
Спорт

Казусът с ДЮШ на Пирин ще се дискутира отново в четвъртък. Кметът Томов покани ръководството на отбора и родителите на среща.По време на протеста на родителите на освободените деца от ДЮШ на Пирин и граждани, който се проведе в понеделник, на стадион „Христо Ботев“, кметът Румен Томов призова за обща среща с ръководството на отбора.

В продължение на това, днес от пресцентъра на община Благоевград изпратиха покани до родителите, медиите и ръководството на „Пирин“:

„Във връзка с нарастващото напрежение в детско-юношеската школа на „Пирин“ Благоевград и фактът, че Община Благоевград има дялово участие във футболен клуб „Пирин“, Ви каня да присъствате на 02.07.2020 г. /четвъртък/ от 19:00 ч. в зала „Яворов“, където всяка страна ще има възможността да изкаже позицията си. Всички заедно, чрез диалог, трябва да разрешим казуса и да намерим изход от създалата се ситуация!“, пише в поканата.
Все още, няма информация дали и как ръководството на „Пирин“ е приело идеята, както и дали ще уважат поканата на кмета. Родителите обаче, силно се надяват, че по време на тази среща ще се стигне до разрешаване на проблема.
Основното искане е да се получат отговори, на какъв принцип са освободени децата, както и дали това е свързано с новодошли играчи от други градове. Претенциите на родителите са насочени към Радостин Александров, който в момента ръководи школата, а не към Ива Уорън, но със сигурност ще поискат, тя да изрази своята позиция по казуса.
След срещата утре, ще стане ясно дали борбата на родителите ще продължи и в каква посока.

Добавете Вашия коментар

TOP