Като в гърменското село Марчево! Във Великобритания отвори врати първата къща в страната, обърната с главата надолу

12 Ноември 2018 | 18:22
0 коментара
Любопитно

Първата къща, обърната наобратно, отвори врати в британския курорт Борнмът и има два етажа с напълно обзаведени стаи, съобщава в."Метро", цитиран от БТА.

За изработването на "обратната" конструкция са били необходими 9 месеца. Тя ще бъде отворена за посетители до месец юни 2019 година срещу входен билет от 4 паунда. В къщата, боядисана в розово, всичко е обърнато с главата надолу, мебелите за закрепени за тавана. А това е чудесен амбианс за селфита и снимки, които да бъдат качени в социалните мрежи.

Странната атракция е обзаведена с хол, спалня, баня, тоалетна и малък офис. Първата подобна къща е била изградена най-напред в Литва, а това е единственото засега нейно копие в Обединеното кралство.

В Блъгария, подобна къща има в гърманското село Марчево, което се намира на 1 км от Огняновските минерални бани, известни с лечебните си свойства.

Тя е, изключително ценен исторически паметник представляват руините на римския град Никополис ад Нестум (IV век от н.е.), намиращи се на 5 минути път с кола от селото.

На разположение на гостите са 4 уютни спали със самостоятелен санитарен възел, външен басейн, джакузи, Wi - Fi достъп, сателитна телевизия във всяка стая, климатик.

Добавете Вашия коментар

TOP