Избягалият от Централният софийски затвор рецидивист Владимир Пелов е бил убит, а друг криминално проявен е в болница след среднощна престрелка в центъра на Ботевград, съобщава NOVA.

По неофициална информация раненият е 39-годишният Марио Панчев, с прякор Големия, който е приет с две прострелни рани в корема в „Пирогов”. Според говорителят на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” Мария Пойразова, мъжът е „опериран през нощта по спешност и е настанен в централна реанимация в много тежко състояние”.

Екипи на полицията отцепиха района в Ботевград малко след стрелбата. Разследващите са намерили три оръжия - две от тях на местопрестъплението. По първоначална информация двамата са стреляли един срещу друг.

Пелов избяга заедно с друг опасен рецидивист - Радослав Колев през централния вход на Софийския затвор, след като стреля с пистолет по охраната.

На 2-ри юни в Ботевград бе проведена полицейска акция в търсене на избягалия затворник. 

„В събота беше направена поредната полицейска операция по издирването на Пелов. Беше получен сигнал, че Владимир Пелов се укрива на територията на изоставена постройка в центъра на Ботевград. Лицето обаче не беше установено”, коментира тогава Христо Терзийски от Главна дирекция „Национална полиция”.

По-рано ръководителят на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова заяви пред БНР, че самоличността на лицето, убито късно снощи при престрелка в центъра на Ботевград не може да бъде потвърдена, тъй като не е имал в себе си документи.

Николова допълни, че експертизата по установяване на самоличността на жертвата ще бъде извършена в най-кратки срокове.

„Не бихме могли с категоричност да заявим той ли е или не е той. Нека да направим съответните експертизи. Съдебният медик все още оглежда тялото”, коментира Николова.

Пелов излежаваше 32-годишна присъда за грабеж, отвличане и опит за убийство на полицаи. Той има предходна присъда от 15 години за убийство. Двамата с Радослав Колев иизбагаха на 3 април от Централният софийски затвор и оттогава се издирват.

Източник: Nova.bgФокусБНР