Категорично! Община Разлог въвежда такса от 100 лв. за тренировка и 250 лв. за мач за стадиона в Елешница

13 Август 2018 | 16:56
0 коментара
Бизнес

Такси за ползването на стадионите в разложките села Баня и Елешница при тренировки и официални срещи ще бъдат въведени скоро от община Разлог, така занапред отборите ще трябва да заплащат по 70 лева за час при провеждане на тренировки и по 180 лева за провеждане на официални срещи.  

Малко по-високи са цените за стадиона в Елешница. Там за тренировка ще се заплаща 100 лева на час, а при провеждане на официална среща таксата ще бъде 250 лева. Сумите ще допълнят списъка с видовете услуги и цени за тях на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Разлог.

След изтичане на срока за предложения и становища, който е до 23 август, проектът на наредбата с новите допълнения ще бъде подложен на гласуване от Общинския съвет в Разлог. След одобрението им от местните парламентаристи те ще допълнят списъка, в който досега  фигурираха стадионите в Разлог и село Годлево, които бяха ремонтирани и обновени по проекти и сега предлагат много по-добри условия за тренировки и организиране на спортни мероприятия.

По-високи са таксите за стадиона в Разлог. Там за ползване на голямото футболно игрище  за тренировки сумата за час е 200 лева, за малкото – 80 лева, а за спортната площадка с изкуствена настилка – 60 лева. При официална футболна среща таксата е в размер на 450 лева.

За стадиона в Годлево, който е с изкуствена настилка, таксата за тренировка е 100 лева на час, а за официална среща 400 лева. На него има определена такса и за ползване на съблекалня, която е 2 лева на човек.

Заради  проблеми със собствеността двете футболни игрища през последните години не се стопанисваха. За това в Елешница администрацията в Разлог води петгодишен съдебен спор със софийската фирма „Геоланд АГ“ АД. Казусът мина през няколко съдебни инстанции и стигна до ВКС, който през 2016 година окончателно призна собствеността на общината. Спортният обект бе ремонтиран и към момента се поддържа в добро състояние. Спорна беше и собствеността за футболното игрище в Баня. В бума на строителството собствениците на имотите, върху които бе изградено то, поискаха възстановяване на собствеността си. Това провали плановете на общината за реновирането му и превръщането му в модерен съвременен футболен стадион, за какъвто дори имаше проект, който така  и не бе реализиран.

Стигна се и до разпадане на местния футболен клуб. След придобиване на собствеността върху земята преди няколко години клубът отново бе регистриран с името „Юнак 2015“ (Баня), община Разлог задели средства и изгради съблекални, а теренът бе ограден с ограда. Към момента той се поддържа, а на него се провеждат футболни мачове и тренировки на местния клуб./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP