Каролев напуска 7 фирми за да съветва Лукарски

14 Ноември 2014 | 07:12
1 коментара
Политика

Икономистът Владимир Каролев ще трябва да напусне 7 търговски дружества в рамките на следващите 30 дни.

Причината – Каролев се е съгласил да стане съветник на икономическия министър Божидар Лукарски. Това обяви пред БНТ самият Каролев. Справка в Търговския регистър показва, че Владимир Каролев има участия в действащи фирми с предмет на дейност – консултантски и финансови услуги, производство, търговия и предоставяне на туристически услуги.

Като съветник в политическия кабинет на икономическия министър Каролев няма право да има участия във фирми, тъй като това би било нарушение и конфликт на интереси. Срещу отказа си от частен бизнес, Каролев ще получава малко над 1000 лв. месечно като заплата. Икономистът вече обяви, че ще дарява възнаграждението си от министерство.

През март месец 2014 г., с писмо до Агенцията по вписванията частният съдебен изпълнител Георги Цеклеов, налага запор върху дружествения дял, който Владимир Каролев притежава в "3 планини" ООД. Запорът е заради дълг към банка в размер на 1 740 000 лв. От фирмените регистри не става ясно кредитът да е погасен.

Каролев влиза в политиката при управлението на НДСВ и ДПС. За кратко бе общински съветник в София от "царската" партия. През 2007 г. Владимир Каролев бе обявен за сътрудник на бившата Държавна сигурност.

В началото на седмицата Божидар Лукарски, за когото има съмнения около компетентността да заема поста на министър на икономиката, се сдоби с двама заместник-министри. От биографиите на Даниела Везиева и Любен Петров стана ясно, че те са назначени основно заради партийната си принадлежност към ДБГ и СДС.

Министерството на икономиката, ръководено от партийните кадри на СДС, ДБГ и НДСВ, ще трябва да договаря в следващите месеци с Европейската комисия новата оперативна програма "Конкурентноспособност", по която България трябва да получи в следващите седем години близо 2,5 млрд. лева.

Добавени коментари

ivan публикува:
14 Ноември 2014 | 11:51
male, male toq pedal shte ne naglasi ta vchera go slushax po btv toi e za batxun za ludnicata

Добавете Вашия коментар

TOP