КАРАНТИНА ЛИ? Стотици хиляди задръстиха магистралите за Великден

16 Април 2020 | 18:31
1 коментара
Общество

"Не знам какви са тези хора, които за празниците отиват при близките си, въпреки положението с коронавируса", заяви днес премиерът Бойко Борисов. Ние също не знаем какво се върти в главите им, но сме сигурни в едно - страшно много са. Обективът на Lupa.bg улови незапомнени опашки на изходите на София по магистралите "Тракия" и "Хемус" от тарикати, решили да се изнижат от столицата за Великден.

Въпреки молбите и строгия тон на МВР гражданите да не лъжат в декларациите за целта на пътуването си, Сульо и Пульо са надраскали как трябва да се грижат за престарели роднини и заминават да хапнат агнешко на село. Опашките по КПП-тата са километрични още от сряда следобед, а в момента преминаването през пунктовете край столицата отнема поне 45 минути.

Полицаите едва смогват да разглеждат подадените им документи, а според тях така и така голяма част от тях са фалшиви. От ведомството на Младен Маринов се заканват, че когато пикът на извънредното положение премине, всички хитреци ще бъдат проверени и подлежат на наказателна отговорност.

Това обаче е малко успокоение, ако след 2-3 седмици болниците се задръстят от едва дишащи, но добре заредени с яйца и козунаци нашенци. И докато очакваме с ужас подобно развитие, нека разгледаме ситуацията по магистралите през обектива на нашия фотограф Агнеса Асенова:

Добавени коментари

Gocho публикува:
16 Април 2020 | 19:18
A zachto gi puskat da patuvat.

Добавете Вашия коментар

TOP