Каракачанов, ВМРО: През последните 30 години българите се разделиха, защото така е изгодно на политиците

06 Септември 2020 | 18:39
0 коментара
Политика

„Много неща могат да ни обединяват днес. През последните 30 години обаче българите се разделиха, защото така е изгодно на политиците. Деляха ни на червени и сини, комунисти и антикомунисти, на русофили и русофоби и т.н.”. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов за „Неделята на NOVA”.

„Определено т.нар. „политически елит” в България няма интерес народът да има обща кауза. А ние трябва да имаме такава. Най-елементарната е да не изчезнем като народ и като държава”, допълни той.

„За последните 30 години намаляхме с 2 млн. и сме най-бързо застаряващата нация в света. Въпросът е дали искаме това да продължава”, посочи Каракачанов.

Запитан за това дали Веселин Марешки е „спазарил” подкрепата си за промените в Конституцията, Каракачанов коментира: „Аз не съм внасял проект за нова Конституция. Никого не съм уговарял дали да я подкрепя или не. Попитайте тези, които го изготвиха. Дали е имало някакви разговори, няма как да ви кажа. Не съм присъствал на подобни неща”.

"Днес не е възможно да се случи военен преврат. Не е въпросът колко е голяма и въоръжена Българската армия. Превратът се е извършвал от политизирани военни офицери", категоричен бе министърът на отбраната.

„Нашето население е разединено. Въпреки, че има много неща, които ни обединяват“, отбеляза той.

„Политиците говорят за обединение само по време на празници, но това са празни приказки. Все още нямаме българска национална доктрина, в демографската катастрофа сме, трябва да се контролира безразборната раждаемост в гетата, а младите семейства са оставени на произвола“, даде примери той.

„Президентът да помисли дали с вдигнатият си юмрук не налива масло в огъня и после да дава препоръки. На 2 септември имаше изключително добре организиран сценарий за проливане на кръв срещу българските полицаи. Полицаите бяха атакувани по много начини, но те запазиха спокойствие. Провокаторите бяха 200-300 човека, останалите протестираха мирно. В София е публична тайна кои партии плащат за организирани протести. Не полицията атакува, а част от протестиращите бяха отишли да търсят конфронтация и окървавяване на протеста“, каза още Каракачанов.

 

 

Каракачанов: През последните 30 години българите се разделиха, защото така е изгодно на политиците

 

Добавете Вашия коментар

TOP