Каракачанов се самоизолира заради контакт с болния от COVID ген. Димитър Петров

21 Октомври 2020 | 08:40
0 коментара
Политика

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се е самоизолирал, след като е станало ясно, че командващият ВВС ген. Димитър Петров е заразен с коронавирус. Това съобщиха източници на NOVA във военното министерство

 

В понеделник Каракачанов си е направил PCR тест, който е дал отрицателен резултат,  а днес се очаква да станат ясни резултатите от втори тест. Министърът ще свали самоналожената си изолация само ако и той се окаже отрицателен.

 

Това обяви самият той пред bTV.
"В петък на празника на ВВС бяхме заедно с командира на Военновъздушните сили и други колеги. И тъй като съм бил в контакт с ген. Петров по препоръка на шефа на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски до втория тест в четвъртък-петък съм под карантина“, уточни Каракачанов.

 

По-рано стана ясно, че контакт със заразения е причината президентът Румен Радев да прекъсне официалната си визита в Естония. Това потвърди и естонският държавен глава Керсти Калюлайд в профила си във Facebook. 

 

Във своя официална позиция обаче от Президентството отрекоха. Пресаташетата на държавния глава, заявиха, че на Радев е бил направен тест за коронавирус при пристигането на делегацията в Талин, който е бил отрицателен.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP