Каракачанов изчисли: Вкарваме двама евродепутати, ако сме заедно с ОП

22 Март 2019 | 14:14
0 коментара
Политика

Обединените патриоти могат да вкарат минимум двама евродепутати, ако се явят заедно на изборите за Европарламент, изчисли лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Иначе разединението им към момента му носело само притеснения.

"И аз също съм притеснен от това, че отиваме разединени. До днес моята теза винаги е била, че Обединени патриоти трябва да се явят заедно в името на това да дадат една сериозна алтернатива на своите избиратели и поддръжници, което гарантира минимум двама депутати", коментира Каракачанов. Той повтори, че е предложил организирането на вътрешни избори между кандидатите на ВМРО, НФСБ и "Атака" с техните номинации за вота.

И заподозря, че явно част от коалиционните му партньори в ОП имат желание да се преброят, затова се дърпат от общото явяване на 26 май. Каракачанов декларира, че продължава да настоява за общо явяване и ще го повтори и утре, ако на конгреса на войводите бъде преизбран, което се очаква, тъй като друг издигнат за лидерския пост няма.

"Някои искат да продължават да се броят. Аз мога да гарантирам, че от наша страна ще има добър тон и феърплей игра. Каракачанов обаче беше категоричен, че ако не се договори общо явяване на вота на трите партии, той не смята да прави двустранен съюз, защото това ще означава разбиване на коалицията ОП."Ум робува, ум царува, ум патки пасе", обобщи нагласата в ОП за изборите лидерът на ВМРО.

На конгреса на ВМРО са поканени и двамата му коалиционни парньори Валери Симеонов и Волен Сидеров, както и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, с когото управляват заедно.

Добавете Вашия коментар

TOP