Каракачанов: Ако изборът на F-16 е връх на лобизма, то цяла Западна Европа трябва е лобистка

23 Декември 2018 | 07:32
0 коментара
Политика

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов каза, че ако изборът на Ф-16 е триумф на лобизма според президента, то цяла Западна Европа трябва да бъде обвинена е лобизъм. В интервю за предаването "Годината" по "Дарик радио" Каракачанов коментира снощното решение на междуведомствената комисия, която обяви избора на изтребител за българската армия.

 

Какво каза президентът Румен Радев в същото предаване малко преди Каракачанов четете тук.

Вицепремиерът каза, че няма значение дали той одобрява решението на комисията, а е важно какво ще одобри Народното събрание. Той коментира обаче думите на президента като каза, че "Други определят харесването на "Грипен" за лобизъм. Не искам да влизам в подобни теми. Какво значи лобизъм, може би цяла Западна Европа трябва да обвиним, че е лобиска, защото като погледнете нашите съседи - Румъния, Гърция, Турция и повечето големи държави в НАТО използват Ф-16.

Целият този спор заприличва на поредната българска работа. Много хора имат мнения - кой чул, кой разбрал. И още се разделят по оста Русия-Америка.

За едните ако е американско, значи е супер и няма нужда да се коментира, за другите - ако не е руско значи е лошо. Елементарно мислене в България", заяви Каракачанов.

Той определи неподкрепянето на Глобалния пакт за миграцията и отхвърлянето на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, известна като Истанбулска конвенция за събитията на 2018 г.

При отхвърлянето на конвенцията, която Каракачанов нарече "джендърска", България показала характер.

Добавете Вашия коментар

TOP