Капитанът на „аржентинците” от Падеш и общински съветник Бл. Стоицов с щедър подарък към противников футболист

09 Април 2020 | 16:43
0 коментара
Спорт

Лидерът на ФК „Спортист“ /Падеш/ Благовест Стоицов-Бубо е най-младият общински съветник в благоевградския парламент, едва на 27 г. Капитанът и съосновател на отбора, който си спечели прозвището „аржентинците” заради сходството в екипите, е известен и като един от ревностните пазители на феърплея на футболния терен и извън него. През ноември м.г. взе приза за голмайстор на лигата по минифутбол, а с това и примамливата награда – посещение на легендарния „Уембли“ в Лондон и на мача от Лига Европа между „Арсенал“ и „Айнтрахт“, но джентълменски отстъпи правото си да замине за Албиона на своя подгласник от дупнишкия „Ел Пистолеро“ Радостин Димкин, чийто съотборник и съгражданин Марио Карачорски беше другият щастливец, изтеглен с жребий между капитаните на всички състави в лигата. Намираме Бл. Стоицов вкъщи при семейството си да полага грижи за най-новия член на фамилията, който се роди наскоро.

– Бубо, здравей. Как дойде идеята за възраждането на „Спортист“?

– Инициативата дойде преди години от старши треньора Кирил Цацов, с когото коментирахме къде на шега, къде на майтап да се изгради един такъв проект и в с. Падеш отново да има отбор след 33 г. прекъсване. С него се познаваме добре, вече 6 г. сме заедно в отбора по минифутбол „Maska Lens“ и бях убеден, че нещата ще се получат.

– Ти си участвал активно в създаването на сдружението и си негов член. Какви проблеми срещнахте относно базата, селекцията, организацията…?

– Като всяко начало, и за нас беше доста трудно, но с помощта на община Благоевград, която ни предостави най-добрата база в групата, също и всички, които помогнаха със средства, екипировка и организация, мисля, че до този момент се справяме повече от добре. Със селекцията в началото имахме проблеми, но идването на няколко опитни момчета начело с изявения голмайстор Веско Стойков помогна на младите да повярват в себе си и нещата почнаха да се случват така, както искаме.

– Радушно ли ви прие публиката?

– За наша радост публиката ни прие от самото начало много добре, голяма част от феновете са с нас и при гостуванията. Надявам се да продължим така и занапред да не ги разочароваме.

– Създадохте колектива бързо и вече 9 мача сте без загуба, само с две равенства срещу лидерите „Орел“ (Лебница) и „Рилци“. Как го направихте?

– След трудното начало и няколко срещи без победа отборът се напасна и завършихме полусезона много силно. За съжаление ни връхлетя пандемията с коронавирус и серията ни секна. Да се надяваме, че нещата бързо ще се оправят и скоро отново да се върнем на терена.

– Разкажи нещо за себе си, с какво се занимаваш?

– Тази година станах баща за първи път, чувството е невероятно и го пожелавам на всеки. На последните местни избори бях избран за общински съветник. От 5 години работя във фирмата, която е един от спонсорите на отбора.

– Пожелай нещо на феновете…

– В този труден момент няма какво друго да им пожелая, освен да са здрави те и техните близки, много да се пазят, да си стоят вкъщи и когато всичко отмине, отново да бъдат с нас./струма/

Добавете Вашия коментар

TOP