"Капалъ Чарши" в центъра на Благоевград: Търговци завъртяха алъш -вериш с клиенти в района на магазин "Била"

27 Юни 2019 | 15:54
1 коментара
Любопитно

Находчиви търговци превърнаха района на пиацата за таксита около магазин „Била” в Благоевград в "Капълъ чарши", видя репортер на Pirinsko.com

Мястото буквално бъка от разнородната стока на тарикатите продавачи, като сред предлаганото от тях са дрехи, зеленчуци, перилни препарати и други все необходими за дома неща.

Вчера, благоевградчани наблюдаваха с интерес изложените стоки и шеговито подмятаха, че търговците в Благоевград все повече заприличват на „колегите” си от големите пазари в Истанбул и Одрин, които в последно време привличат като магнит съгражданите ни.

„С тази разлика, че при нашите търговци цените са строго определени и алъш – вериша не върви особено. Докато по пазарите в Турция, ако не се пазариш за цена, обиждаш продавача”, коментира благоевградчанин.

Така или иначе, търговията около пиацата за таксита при магазин „Била” се превръща в ежедневие за жителите на областния център, коментират и таксиметровите шофьори в района.

Търговците пък споделят, че мястото е изключително удобно за тях и затова да предлагат стоката си там, тъй като много от клиентите на таксиметровите фирми, които се возят в района, доста честичко при слизане или качване в таксиметровите автомобили си купуват по нещичко.

Добавени коментари

Търговец публикува:
27 Юни 2019 | 16:14
Ок. видяли сте, писали сте, а сигнализирахте ли??? Или само си пишем за да възбуждаме сензации???

Добавете Вашия коментар

TOP