Кандидат-депутат от ББЦ предизвикал катастрофа в Хасково

18 Септември 2014 | 16:41
0 коментара
Криминално

Кандидат-депутатът на ББЦ в Хасково Борислав Иглев е виновен за тежката катастрофа до бившата Захарна фабрика, която вчера по чудо се размина без жертви, предаде haskovo.net. Инцидентът е причинен от неправилна маневра на джипа, навлязъл в кръстовището на бул. "България" и "Васил Левски".Това е официалното становище на МВР след изясняване на всички обстоятелства по инцидента. Както своевременно ви информирахме, вчера по обяд лек автомобил Опел Корса се заби в шофьорската страна на завиващ по бул. „Васил Левски“ джип Рейндж Роувър, управляван от водача на кандидат-депутатската листа на ББЦ в Хасково Борислав Иглев. Корсата бе смляна, джипът се отървал леко, както и двамата водачи, прегледани в Спешно и изписани за домашно лечение.

Катастрофата незабавно предизвика ожесточени полемики кой крив и кой прав, сред дотегналите им от подобни инциденти хасковлии, които при липса на офицална позиция от МВР търсеха отговорите във форумите на Haskovo.net. За отговори на момента обаче трябваше да се разчита само на версиите на двамата участници. Според водача на джипа Борислав Иглев, той излизал от бул. Васил Левски, спрял на стоп-а, а после продължил с презумпцията да направи ляв завой, когато бил нацелен от Корсата. Твърдеше, че пътят бил чист, но леката кола се движела с над 100 км/ч. Дългия спирачен път на опела и обърканите обяснения на 18-годишния и водач, като че ли подкрепиха тази теза.

Ден по късно обаче МВР внася корекция. Откъм „България“ няма стоп, а знак Б1, изискващ задължително пропускане на движещите се по пътя с предимство, какъвто в случая се явява бул. Васил Левски. Според полицията 31-годишния водач на джипа не е спазил това изискване и по този начин е предизвикал удара с движещата се с предимство Корса. Въпреки спирачния път на опела, не се съобщава за несъобразена скорост от негова страна, с което вината за инцидента еднолично отива у марковото возило.
И двамата шофьори не са употребявали алкохол./БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP