Камерна опера поднася Коледна магия на жители и гости на Благоевград

14 Декември 2016 | 07:08
0 коментара
Общество
Камерна опера поднася Коледна магия на жители и гости на Благоевград

Коледна магия ще поднесе Камерна опера на жителите и гостите на Благоевград в пъстър концерт. Неговото начало е от 19.00 часа на 14 декември в Драматичен театър „Никола Вапцаров“. Участие в празничната програма ще вземат оркестърът на Камерна опера. Специално ще се включи и гост солист от Пловдивска опера.

Публиката ще има възможност да се наслади на творби от Пучини, Доницети, Русини, Мелденсон и много други. Сред познатите и обичани заглавия са „Бохеми“ , „Турандот“ от Пучини, „Сивилския браснар“, „Травиата“, „Любовен еликсир“ от Доницети, „Риглето“ от Верди.

Камерна Опера присъства осезаемо в културния живот на Благоевград и региона. Институтът е една от водещите музикални формации и радва своята публика с редовните си концерти, както и с представленията на различни камерни заглавия.

Изключителна изненада бе симбиозата в изпълнението на „Алилуя" на хор при Ансамбъл „Пирин“, директора на Камерна опера Петър Радевски на пиано и солиста на операта Михаил Михайлов по време на запалването на коледните светлини на елхата в Благоевград.

Добавете Вашия коментар

TOP