Камери борят престъпността в Дупница

04 Ноември 2016 | 03:43
0 коментара
Общество
Камери борят престъпността в Дупница

Над 40 общо 74 видеокамери вече са монтирани в Дупница. До няколко дни ще бъдат пуснати и останалите монтирани устройства, като в момента се изграждат връзките към записващите устройства и видео-сигнала. Цялото оборудване струва почти 48 000 лева.

Записите ще се съхраняват в продължение на един месец и ще бъдат на разположение и на полицията при възникнали инциденти. Последната част от монтирането на камери приключва в Парк Рила, където буквално през час злосторници трошат дървен парапет на входа на комплекса. Посягат и на някои от съоръженията.

Част от камерите са с подвижни механизми и са разположени на по-натоварените кръстовища в града. Идеята е да се намалят посегателствата и унищожаванията на общинска собственост, както и да се ограничи шофирането с превишена скорост по някои от участъците в града.

„Надявам се, че това ще даде своя ефект. Посегателствата да намалеят от хулигански прояви, а и да бъдат хората по-спокойни, когато се движат по улиците. Камерите са с висока резолюция, както и с възможност да се идентифицират лица в тъмните часове на денонощието. Следващата стъпка, след като бъде изградена изцяло системата, ще бъде да публикуваме публично и тези, които увреждат“, обяви кметът на общината инж. Методи Чимев./Kmeta.bg

Добавете Вашия коментар

TOP