Калоян Ханджийски: Договорът за водопровода за минерална вода в Благоевград трябва да се обяви за нищожен!

16 Май 2020 | 06:44
0 коментара
Общество

“Незабавно трябва да поискаме договорът за строителството на водопровода за минерална вода в Благоевград да се обяви за нищожен.

Спешно ОбС следва да сигнализира кмета с искане да се сезира съдът, че договорът е бил сключен по закон, който не е действал, което го прави недействителен”, това заяви съветникът Калоян Ханджийски след разкритията в “Струма”, че скандалният 4-километров водопровод от Владишкото до хотел “Езерец” е сключен при отменен закон.

Калоян Ханджийски, който бе съветник и в предишния състав на местния парламент, си спомни, че екскметът Камбитов без съществен мотив е бързал казусът да се реши от ОбС преди края на 2017г., и призна, че едва сега разбрал каква била причината за това.

“Допуснали сме две сериозни нарушения във връзка с този договор: Първо, че не съществува законът, по който той е подписан, и второ, че кметът е просрочил 3-месечния срок да го сключи. Полезният ход на ОбС е да уведомим кмета, а той да поиска от съда нищожност на договора за изграждане на водопровода за минерална вода”, категоричен бе К. Ханджийски.
Областният управител също трябва да понесе последствията за бездействието си и че е допуснал преди 2 г. да се случи фрапантното закононарушение, обяви К. Ханджийски.
“Позицията ми е принципна, тя не касае един или друг бизнесмен, цели единствено да се защитят интересите на благоевградчани”, заяви съветникът Калоян Ханджийски.
“Прокуратурата трябва да реагира, да се самосезира и да се произнесе по този прецедент”, категоричен бе и общинският съветник Христо Ковачки.
Юристи отбелязаха, че самият факт, че законът, по който е сключен скандалният договор, е бил отменен, прави договора за водопровода до хотела на ексобщинския съветник Румен Калайджиев недействителен, тъй като двете страни не се обвързват юридически за изпълнението му.

Любопитно е и кои са юристите, предприели риска за прокарване на решението през ОбС и подписването на подобен документ и какви последствия ще понесат те за похарчените публични и частни средства, които според документите в общината са от порядъка около 800 000 лв.
ДИМИТРИНА АСЕНОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP