Какво време ни очаква през новата седмица

03 Февруари 2019 | 19:01
0 коментара
Общество

В началото на новата седмица все още ще бъде доста по-топло от обичайното. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца.

През следващото денонощие

 

времето ще се задържи с разкъсана облачност, значителна над Западна България. През нощта вятърът ще отслабне, в много райони - и ще стихне. Утре в Дунавската равнина ще духа слаб запад-северозападен вятър. Минимални температури, в повечето райони, между 3 и 8 градуса; максимални – между 12 и 17 градуса, в северозападните райони - отново по-ниски, в София – около 10 градуса.

Над Черноморието

ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. В следобедните часове ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури – между 11 и 16 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 6-7 градуса, а вълнението на морето – 2-3 бала.

Над планините

ще има разкъсана облачност, значителна над Рило-Родопската област. Ще духа слаб, по високите части – умерен, югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 9 градуса, на 2000 метра – около 4 градуса.

Във вторник

над Дунавската равнина ще преобладава облачно и мъгливо време, на отделни места е възможно и да преръми. Над останалата част от страната ще има разкъсана облачност, предимно висока. Вятърът ще бъде от изток, по-късно през деня в източните райони – от изток-североизток, и ще се усили. С него ще нахлува сравнително студен въздух и температурите ще започнат бързо да се понижават.

През нощта срещу сряда

от югозапад ще завали дъжд, в планините над 1000 м - сняг. В сряда превалявания от дъжд ще има в по-голямата част от страната, на повече места и повече като количество – в Южна България.

Източник: БТА  

 

Добавете Вашия коментар

TOP