Какво време ни очаква през новата седмица?

11 Ноември 2018 | 16:18
0 коментара
Любопитно

През следващото денонощие над Източна България ще има значителна ниска облачност, която временно ще намалява в следобедните часове.

Сутринта на места видимостта ще е намалена. Над Западна България през нощта ще преобладава ясно, утре слънчево време, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб югоизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса, в отделни котловини – до минус 1 градус, по Черноморието – до 7 – 12 градуса. Максималните температури ще са между 14 и 19 градуса, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

По Черноморието ще има разкъсана, често значителна облачност. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат 15-16 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В планините ще е предимно слънчево, с повече облаци над масивите в Източна България. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра – около 7 градуса. В началото на следващата седмица значителна ниска облачност и намалена видимост ще има отново над Източна България, сутринта – и по поречието на Дунав; по Черноморието ще преръми.

Добавете Вашия коментар

TOP