Какво ще е времето днес, бури над Гърция и Турция

17 Юли 2019 | 08:06
0 коментара
Общество

Времето днес ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология.

Само на отделни места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 25° и 30°. В София около 24-25°, като ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 28°. Температура на морската вода ще е  24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър предимно от север. Максимална температура на 1200 метра около 18°, на 2000 метра - около 10°.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

И докато в България времето е хубаво, съседна Гърция отново беше ударена от проливни дъждове. На места валежите надхвърлиха 50 литра на квадратен метър. Средиземноморският циклон, който предизвика лошото време на Гърция, се движи на изток и днес ще достигне Турция.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg

Vesti.bg. 

Добавете Вашия коментар

TOP