Какво показват кадри от охранителни камери по случая с репортера на "Господари на ефира"

28 Септември 2018 | 20:16
1 коментара
Общество

Кадри от охранителни камери хвърлят допълнителна светлина върху инцидента с репортера на "Господари на ефира" Димитър Върбанов, съобщи NOVA.

Кадрите бяха разпространени от сайта "Медиапул" и показват хронологията на случилото се. Първо как трима души от склада за храни, който Върбанов разследва, го избутват от помещението. На кадри от друга камера се вижда как репортерът пада на земята, но не се вижда дали е хвърлен или пада сам. Не се вижда и дали си е ударил главата, както първоначално разказа той пред камерата ни. Върбанов остава на земята известно време, подпрян на лакът, след което ляга по гръб, а операторът му го снима.

NOVA търси за коментар репортера на "Господари на ефира", както и продуцента на предаването. "Господари на ефира" са външна продукция с независима редакционна политика.

Днес съдът във Велико Търново реши да пусне от ареста двамата задържани по случая. След като бяха изгледани видеата от охранителните камери, от прокуратурата заявиха, че предстои да решат дали ще променят повдигнатото обвинение - нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Предстои да се реши дали ще бъде повдигнато обвинение на репортера за престъпление срещу правосъдието.

"В контекста на събитията, свързани с репортера на „Господари на ефира“ Димитър Върбанов, Нова Броудкастинг Груп е силно обезпокоена от погрешното внушение, което журналистът е създал. Въпреки, че „Господари на ефира“ е външна продукция с изцяло независима редакционна политика, Нова Броудкастинг Груп не приема подобни методи, несъвместими с принципите на професионалната разследваща журналистика. Медията се разграничава от случилото се и ще потърси отговорност от продуцента", се казва позиция на медията.

Заради съзнателния или не опит на репортера да подведе обществеността с действията си след приключване на репортажа излъчен в предаването, продуцентът Джуди Халваджиян отстранява Върбанов от екипа на предаването, съобщиха от "Господари на ефира".

„На нас от „Господари на ефира“ в този момент повече от всякога ни се налага да бъдем безкомпромисни в ситуация като тази и независимо от това, че имаме дълга история с Димитър Върбанов и неговата професионална работа до момента, единственото възможно решение за нас е да се разделим с него. Търсенето и защитаването на истината е най-важната ценност, която „Господари на ефира“ отстоява, това е в основата на всичко, което правим.“

 

Добавени коментари

Потърпевши публикува:
30 Септември 2018 | 19:03
Е, най после лъсва истинското лице на най - долнопробното предаване в българския ефир. Там всички журналисти са на това ниво, дори благоевградчани са още по- ,мръсни. Правят манипулирани предавания с нагласени камуфлажни, съсипват човешки авторитети и животи. Вече мисля, че няма нормален човек, който да ги гледа,а още по-малко да им вярва! Господ си знае работата! Дано НТ го махнат от ефир, защото заради това предаване много хора не искат да ги гледат! Срам за бълг. Журналистика са тези „репортери”

Добавете Вашия коментар

TOP