Какво печели България от избора на Мария Габриел като зам.-председател на ЕНП?

21 Ноември 2019 | 17:14
0 коментара
Общество

В исторически план Мария Габриел получи най-много гласове, дори повече от Германия, което е повод за гордост. С новия ѝ пост се повишава и нашата сила и влияние в ръководството на ЕНП.

Това сподели в интервю за предаването ''Плюс-минус'' в ефира на Нова телевизия евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев по повод избора на Мария Габриел за заместник-председател на Европейската народна партия.

По думите на Ковачев по този начин България ще може да поиска тези политики, които са важни за нас, като например членството ни в Шенген и чуждестранните инвестиции.

Избраха Мария Габриел за първи вицепрезидент на ЕНП

,,ЕНП винаги е заставала зад нашия интерес, но сега влиянието на България ще е толкова голямо и ще имаме повече възможности да отстояваме нашия интерес'', посочи българският евродепутат.

По отношение на Еврозоната Ковачев разясни, че Европейската централна банка е независима институция и политическите партии не могат да оказват влияние по този въпрос.

,,Министерството на финансите и в частност Владислав Горанов най-добре знае кога България би могла да влезе в чакалнята на Еврозоната'', добави Андрей Ковачев.

Избраха Доналд Туск за председател на ЕНП

Относно избора Доналд Туск да оглави ЕНП Ковачев коментира, че той е човек с богат политически опит, който би могъл да изведе партията на глобалната сцена, тъй като има ясни послания.

Добавете Вашия коментар

TOP