Какво не трябва да правим на Коледно парти

06 Декември 2017 | 01:27
0 коментара
Общество

Много фирми организират за служителите си коледни тържества в навечерието на празника. Освободени от задръжките си, някои празнуващи допускат фатални грешкиза които по-късно съжаляват.

Въпреки, че коледното парти трябва да бъде повод за приятно изживяване в компанията на колегите ви, твърде често то се превръща в позор за някои служители. За да не попаднете сред тях, вижте кои са най-често допусканите гафове и се постарайте да ги избягвате.

Консумацията на твърде много алкохол е най-масовата грешка, която може да бъде в основата на всички други грешки. Опиянението може да намали задръжките ви и да ви накара да направите неща, които никога не бих направили трезвени. Дори ако има открит бар и напитките са безплатни, предвидете не повече от две питиета за вечерта.

Ако сте въздържател, но не желаете да го афиширате, ето ви един трик – разтворете малко зехтин в чаша газирана вода. Така никой няма да разбере, че не пиете.

Следващата стъпка е да избягвате да се държите като "прасе" около масата или платото с хапки. Дори ако храната е изискана и вкусна, опитайте се да използвате добри маниери. Не препълвайте чинията си с храна, салфетки, клечки за зъби и не се изкушавайте да си приберете нещичко за по-късно. Издутата салфетка, пълна със скариди в джоба или в чантата ви не допринася за вашия имидж като класен служител, който знае как да представлява дружеството в публичното пространство.

Снимка: Thinkstock

Не използвайте коледното тържество като възможност да се изкачите по корпоративната стълбица. Само защото представителите на висшия ешелон на управление са заедно с вас на партито, това не означава, че те са склонни да бъдат новите ви най-добри приятели.

Груба грешка е и да се правят сексуални намеци на колеги. Ако има един гаф, който може да ви преследва и да ви доведе дори до развод или до гишето за безработни, това е този. “Натискането” с колегите купонджии винаги е била една наистина лоша идея, но сега, в ерата на смартфонитекамерите и социалните мрежи, бъдете сигурни, че все ще се намери някой, който да увековечи събитието и да го разпространи, без дори да сте се усетили.

Снимка: Thinkstock

За някои дами коледното парти е идеалното време да облекат прилепнала по тялото рокля с дълбоко деколте. Но не забравяйте, че това не е червеният килим и вие не сте филмова звезда. Ако искате да гледат на вас сериозно в офиса, не използвайте това като извинение, за да покажете вашата фигура.

На тържеството не правете нищо, което не искате другите да видят. Освен че всички разполагат с модерни смартфони, на повечето места има охранителни камери, скрити из помещенията. Затова не си мислете, че може да се промъкне на разстояние до килера на портиера за уговорена среща с някой пиян колега и да не ви хванат.

Снимка: Thinkstock

Накратко ще обобщим останалите подводни камъни, на които може да се подхлъзнете. Не водете с вас неканени гости. Освен ако в поканата изрично не се споменава, че може да доведете свой приятел или брачен партньор, не си позволявайте да се появите с компанията. Не насаждайте религиозните си или политически убеждения на останалите гости. По този начин може да сте скучни, но може и да обидите някой. Не афиширайте танцовите си умения, само и само да покажете колко сте свежи и в крак с модните тенденции при танците. Дори да мислите, че сте готов за “Денсинг старс”, едва ли искате да видите как подскачате в клип на Facebook страницата на някой колега.

Снимка: Thinkstock

И не на последно място, не шофирайте след като сте употребили алкохол на партито. По-добре използвайте такси или услугите на колега, който не е пил.

Приятно изкарване! smiley

източник: Edna.bg

Добавете Вашия коментар

TOP