Как да се избавим от молците в гардероба...

25 Юли 2017 | 01:00
0 коментара
Любопитно

Молците са невидимата заплаха за всичките ни хубави и плетени дрехи.

В борбата с тях до скоро традиционното средство беше нафталинът. Учудващо е, че все още има хора, които го използват (лесно се разпознават по миризмата на гардероба на баба).

Но дори бабите и дядовците ни вече са намерили други методи за борба с молците и са изхвърлили нафталиновите таблетки.

Най-важното, ако домът ни е нападнат от молци, е да се определи дали те са дрешни или хранителни.

Едните нападат долапите с храна и подправки, а другите пуловерите ни.

Независимо с какъв тип молци си имаме работа, трябва да намерим гнездото им и да го унищожим. Извадете всякакви дрехи и предмети от шкафовете и гардеробите, почистете добре, изперете дрехите, дори и да нямат нужда, и започнете борбата с молците.

Никога не забравяйте отворени бурканите с подправки, или кутии и пликове с брашно, билки, ядки, бисквити, крекери и други подобни.

Що се отнася до гардероба ви, той ще има нужда от нещо повече от почистване.

Има различни препарати под формата на спрей, таблетки или ленти, които унищожават молците.

Друга алтернатива са еко способите.

Снимка: Thinkstock

Някои естествени аромати като лавандула, дафинов лист, розмарин, евкалипт, карамфил, орех и лавандула, отблъскват молците. Сложете торбички пълни с листаот някое от изброените растения, или даже си направете микс от тях според личните ви предпочитания. Освен че могат да отблъснат молците, те ще ароматизират и гардероба ви.

Каквото и да правите обаче, трябва да знаете, че основните принципи на превенцията на молци е често проветряване, прибиране в шкафовете само на чисти дрехи и недопускането на прекомерна влажност./Edna.bg

 

Добавете Вашия коментар

TOP