Кажете "Чао"на излишните килца - хапвайте тези неща след 18:00 часа

11 Септември 2018 | 17:40
0 коментара
Любопитно

Общото правило "Ако искате да отслабнете не хапвайте нищо е след 18:00 часа" е мит.

В действителност, има продукти, които не само може, но и абсолютно трябва да ядете през нощта, за да отслабнете. 

Основният принцип, който трябва да ръководи всички дами, които искат да отслабват, е че не трябва да се гладува. Тялото ни реагира наистина много болезнено на глада. То възприема липсата на достатъчно хранителни вещества като истинско бедствие. Когато умирате от глад, то минава в режим на икономия на енергия и вместо да изразходва калории, започва да ги съхранява. 

Не сте яли нищо след 18 часа и в полунощ вече умирате от глад и се въртите в леглото, без да можете да заспите? Бъдете сигурни, че тялото ви ще задели всичко, което хапнете на сутринта, за да се предпази от нова подобна ваша маневра. Е, в следващите редове ще разберете какво може да хапвате и даже е задължително да го консумирате вечер, за да кажете сбогом на излишните килограми и коремчето. 

1. Продукти от кисело мляко . Кефирът, киселото мляко и изварата са всички източници на лек протеин, който е добре абсорбиран, не претоварва тялото и не се отлага под формата на излишната мазнина. Основното правило - всички тези продукти трябва да бъдат неподсладени! Максимално количество - 200 грама.

2. Мляко. Топлото мляко преди лягане е класика на жанра. То съдържа не само протеин, но и триптофан, а аминокиселината успокоява и причинява сънливост. А колкото по-здрав, хубав и дълъг е сънят ви, толкова по-малко вероятно е на следващия ден да искате да хапвате сладко и мазно, за да си набавите достатъчно енергия. 

3. Яйца. Това също е източник на полезен протеин. Най-добрият вариант - 2 твърдо сварени яйца или омлет от две яйца, приготвени с домати и спанак.

4. Птиче месо. Месото от пилешко или пуешко без кожа ще поддържа метаболизма на добро ниво и не ви пречи да получите достатъчно сън през нощта. Той е източник на витамини А, Е, В и комплекс от минерали. На практика няма въглехидрати в птичето месо, така че не може да се страхувате за фигурата си. Идеалната порция е 100-150 грама пилешки гърди (на пара или варени) + като много пресни зеленчуци.

5. Бяла риба. При рибите има много полезен протеин. За късна вечеря изберете нискомаслени сортове - треска, щука, мерлуза.

6. Задушени зеленчуци. След топлинна обработка, влакното от зеленчуци е по-лесно смилаемо. Зеленчуците за вечеря могат да бъдат сварени, изцедени или готвени в мултифарк. Те са перфектно смилаеми и ще премахнат токсините от червата. Основното правило е да се готви без мазнина и с възможно най-малко сол.

7. Плодове. В една чаша от ягоди или боровинки представлява не повече от 70 калории. И влакната и пектинът също ще стимулират работата на червата./jenata.blitz.bg

Добавете Вашия коментар

TOP