Кажете "чао" на големия корем с тези 6 прости съвета!

28 Септември 2018 | 17:29
0 коментара
Любопитно

Излишни мазнини в областта на талията - това не е само грозно, но и опасно за здравето: може да предизвика развитието на сърдечно-съдови заболявания.

И тъй като проблемът винаги е по-лесно да бъде предотвратен, отколкото да се реши на по-късен етап, обърнете внимание на тези прости действия, които ще помогнат светкавично да махнете мазнините на корема, да станете по слаби, здрави и най-вече красиви.

Пийте по-малко алкохол

Първо, "празните" калории, които са много в алкохолните напитки, ни помагат да се заситим. На второ място, редовната консумация на алкохол, дори в малки дози, забавя метаболизма ни и тялото не обработва мазнините в енергия, а ги съхранява. И накрая, алкохолът унищожава полезните бактерии, които живеят в храносмилателния тракт.

... и кофеин!

Да, кафето е диуретик и е логично да приемем, че колкото повече пиете, толкова по-малко вода и сол остават в тялот вио. Но уви, на практика, всичко е различно. Злоупотребата с кофеин може да доведе до дехидратация, влошаване на храносмилателната система - и, като резултат, забавя обмяната на веществата и стимулира появата на корем. Така че, ако искате да се отървете от мазнините около кръста, пийте по-малко кафе.

Кажете "сбогом" на соята

В соевите зърна се съдържат съединения, които са химически подобни на хормона естроген и следователно имат същите ефекти - повишаване на теглото и подуване на корема. Поради това е важно да се намали консумацията на преработена, неферментирала соя - например соево мляко или соева вода.

Спазвайте режим

Моделите на съня и храненето са може би най-важният фактор, влияещ върху функционирането на всички системи в тялото ни. Много е важно да получавате достатъчно количество нощна почивка - и сънят да е пълен, дълбок и непрекъснат. Също така е важно да спазвате диета: не прескачайте закуската, не яжте по-късно от три часа преди лягане, опитайте да не правите големи почивки между храненията. Тези прости правила ще ви помогнат да възстановите нормалния метаболизъм и тялото ви по-лесно ще гори вече съхраняваните мазнини.

Яжте правилно

На практика всички диети показват колко важни са всички храни, богати на фибри. Но, ако изведнъж преминете към богата на фибри диета, тялото ви няма да може лесно да се справи с нея. Освен това, ако злоупотребявате с фибри, те могат да блокират нормалната работа на червата.

За да избегнете това, първо, не забравяйте да пиете много вода - по време на хранене и след това.

На второ място, опитайте се да ядете храни, богати на фибри, в часовете, когато тялото ви е по-активно - тоест сутрин.

След хранене опитайте се да отидете на разходка, така че движението помага на червата да работят по-активно.

Дай да пушиш

Докато пушите, поемате много въздух и така коремът ви се надува. Освен това токсичните вещества, които се съдържат в тютюневия дим убиват полезни бактерии, които са отговорни за нормалното функциониране на червата./jenata.blitz.bg

Добавете Вашия коментар

TOP