Кабинетът се отказа от нов самолет

27 Февруари 2020 | 13:06
0 коментара
Бизнес

Кабиентът се отказа от закупуването на нов правителствен самолет. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в началото на правителственото заседание.

Парите, предвидени за самолета, ще бъдат вложени в спортни съоръжения в Пловдив и изграждане на физкултурни салони в цялата страна.

“Не искам ние да купуваме самолет. Мъчно ми е за пилотите и екипажа, популизма вече е в риск за живота, не за нашия. След нас, който иска да купува. Чух всякакви идиоти да се изказват, че самолета бил готин”, каза Борисов и припомни последния инцидент с “Фалкона”.

С 37 млн.лв. ще бъде обновена спортна инфраструктура в Пловдив. С тези пари ще се ремонтират съорженията на пловдивските футболни отбори “Ботев” и “Локомотив”. 3 млн. лв. отиват пък за стадиона в Шумен. До 25 млн.лв. ще излезе и строителството на физкултурни салони в 50 улилища в страната.

Борисов изтъкна също, че от 1 март Българския пощи поемат разпространението на печатните медии у нас. От своя страна транспортният министър Росен Желязков уточни, че е провел среща с издадетелите на вестници. "Всяко едно печатно издание ще достига до сергията без посредник, въпреки че ще ни струва дотация”, коментира премиерът и допълни, че кметовете и български пощи ще мислят варианти за създаване на нови репове.

Правителството отпусна и 10,4 млн.лв. за противоградни ракети, а земеделския министър Десислава Танева изтънна, че са преведени 76 млн.лв. на тютюнопроизводителите два месеца по-рано.

Накрая Борисов благодари на всички хора участвали в прибирането на каварненските ученици от Италия.

Добавете Вашия коментар

TOP