Журналист под прикритие успя да пренесе "бомби" на 12 самолета

13 Юли 2016 | 08:20
0 коментара
Общество
Журналист под прикритие успя да пренесе бомби на 12 самолета

Трудно ли е да се вкара бомба на международното израелско летище „Бен Гурион“ и да се осъществи терористичен атентат? Този въпрос си зададе журналистът Дейвид Сюлейман, а действията му и отговорът на този въпрос трябва да светнат лампичката за израелските власти.Журналистът под прикритие направи експеримент каква е сигурността на летището и колко е трудно да се постави фалшива бомба в самолетите, опериращи на „Бен Гурион“, пише „Times of Israel“, цитиран от fakti.bg.

Дейвид Сюлейман започнал с чужда лична карта работа на летището като санитарен работник. Журналистът използвал документите на свой приятел, който по външност се различавал коренно от него, но никой не обърнал внимание на тази подробност.

Скоро след това Сюлейман вече имал достъп до ключови зони на летището, включително и самолетите. Той дори се снимал в пилотската кабина на един от тях.
„За два дни работих на 12 самолета и можех да правя каквото си искам – на всеки един от тях“, заяви шокираният журналист.

Той внесъл няколко кенчета от безалкохолни напитки и ги оставил на борда на самолети – подобно на направеното взривно устройство, свалило руския пътнически самолет над Синайския полуостров. При инцидента загинаха 224 души. „Ислямска държава“ обяви, че е свалила лайнера чрез самоделно взривно устройство в кенче от безалкохолна напитка.

Журналистът не бил проверен нито веднъж за тези два дни от служителите на летището и безпрепятствено имал достъп до самолетите.
Шефът на израелската Асоциация за сигурност Пини Шиф заяви, че пропуските в сигурността, за които алармира журналистът, са много сериозни.
Процедурите за сигурност на летището веднага са били променени.

Добавете Вашия коментар

TOP