ЖРЕБИЯТ В ЦИК: Радев 6-ти в бюлетината, Герджиков - под номер 15

13 Октомври 2021 | 10:29
0 коментара
Общество
ЖРЕБИЯТ В ЦИК: Радев 6-ти в бюлетината, Герджиков - под номер 15

Мустафа Карадайъ ще е 17-ти, а Лозан Панов - 19-ти поред

ЦИК тегли жребия за номерата в бюлетините за двата вида вот на 14 ноември - за президент и за НС.

Първо се проведе този за номерата в бюлетината за държавен глава, тъй като според ИК той е с приемущество. Тези партии и коалиции, които имат издигнати и депутатски листи, ще запазят същия номер и в бюлетината за НС. След това ще се изтегли жребият и за НС. При тази процедура най-малкият номер, който ще се тегли, ще следва най-големият номер от предходната процедура. В бюлетината за депутати, номерата на Инициативните комитети за президент ще бъдат пропуснати.

Румен Радев и Илияна Йотова се подредиха под номер 6.

Първи бе изтеглен Инициативният комитет,  издигнал за президент Марина Малчева. Тя получи номер 9 в бюлетината. Веселин Марешки ще бъде 23 поред.

Партия "Общество за Нова България", която издига кандидат с име Жельо Желев е под номер 13.  БНО с Георги Георгиев получи номер 22.

Анастас Герджиков и неговото вице Невяна Митева ще бъдат под номер 15 в бюлетината. Светослав Витков от "Глас народен" пък ще е точно зад него - 14-ти поред.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пък ще са 17-ти в бюлетината. Точно пред него се нарежда певицата Луна, която получи 16-ти номер в подредбата. 

Горан Благоев ще е 7-ми номер в бюлетината. Костадин Костадинов, издигнат за държавен глава от "Възраждане" ще е 5-ти. Росен Миленов, издигнат от Инициативен комитет ще е номер 3.

Николай Малинов от русофили ще е 2-ри номер. БСНД със своя кандидат ще са под номер 8.

Волен Сидеров, издигнат от "Атака" в битката за Дондуков 2 ще е 11-ти в бюлетината. Партия "Правото" с кандидата си Мария Колева ще са 20-ти.

Лозан Панов пък ще е под номер 19 в бюлетината. Валери Симеонов, издигнат от "Патриотичния фронт" ще е 4-ти.

Александър Томов от Евролевицата се подреди на 10-то място. На 12-то място пък в бюлетината ще бъде Боян Расате. Номер 18 взима Цвета Кирилова. Милен Михов от ВМРО пък е 21-ви.

Очаквайте подробности!

Добавете Вашия коментар

TOP