Йордан Цонев попиля Цветан Василев за КТБ!

12 Юли 2017 | 09:07
0 коментара
Политика

Няма как да знам какво е правил Цветан Василев в банката. Откъде да знам, че е давал на шофьорите и секретарките си кредити. Това заяви в ефира на bTV депутатът от ДПС Йордан Цонев.

"Виновникът за фалита на КТБ е Цветан Василев. Обсъждали сме законодателни промени в банковата сфера. Не съм знаел, че раздава кредити без покритие на шофьорите и подчинените си. Не е вярно, че парите на държавата са били в КТБ. Тогава имаше 80 млн. лева. Ако това са парите на държавата, здраве му кажи. Не е вярно, че държавата е ощетена от заема за покриването на влоговете. Парите ги дадоха другите банки от своите печалби. Държавата дори е на печалба от заема, който даде на Фонда за гарантиране на влоговете в банки", разкри още депутатът от ДПС.

"Винаги посещенията ми при Цветан Василев са били служебни. ДПС и аз никога не сме имали пари в КТБ, извадките го показаха", призна Цонев. Нашата оценка е много лоша за кабинета "Борисов" 3. Скандалът с НДК е вътре в ГЕРБ, а Боршош не е кадър на БСП или ДПС, да си се разберат там кой какви пари е откраднал.

"От ДПС искаме да кажем на Бойко Борисов, че няма как лидерите на националистите да бъдат етнически миротворци. Много е опасно да се прилага теорията за контролирания хаос на етнически терен", добави още той.

 

Добавете Вашия коментар

TOP