Йордан Бакалов, Красимир Ципов или външен човек оглавява МВР

05 Март 2015 | 02:39
0 коментара
Политика

Бившият СДС депутат Йордан Бакалов, който бе вътрешен министър в служебното правителство миналата година, има големи шансове да поеме поста отново, съобщава “24 часа”.

Премиерът Борисов има добри впечатления от Бакалов, който на всичкото отгоре е достатъчно еманципиран от Реформаторския блок.
В същото време не е изключено сегашният зам.-министър Красимир Ципов да стане титуляр. Той бил с най-добър шанс от тримата заместници на Вучков.

Третият, също много вероятен вариант бил премиерът Бойко Борисов да подходи нестандартно и да предложи за поста външен на министерството човек.

Коментар отказаха и шефовете на вътрешната комисия ген. Атанас Атанасов и на тази за контрол над службите Димитър Лазаров. Вторият присъства и на срещата на Веселин Вучков с коалиционните партньори в председателския кабинет на Народното събрание.

Запитан дали ще се върне в МВР, шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов пък отговори: “Не към настоящия момент”. Всеки разглежда този план като възможност за някаква професионална реализация, но този министерски пост носи най-голямата отговорност, обясни той.

Подалият оставка вътрешен министър Веселин Вучков ще се върне в парламента като депутат, тъй като мястото му се пази по закон. От групата на ГЕРБ в парламента обаче ще трябва да излезе лидерът на младежкото движение Георг Георгиев.

Добавете Вашия коментар

TOP